sundhedsmesse i assens - 8.11.2017

Sundhedsforum i Arena Assens

d. 8/11 11.00 - 19.00


Assens klubben og Fynske Yngre deltog med en stand bl.a med følgende indslag:Dans med Parkinson - kl 13.00


Kom og dans med, når folk med Parkinson og deres pårørende giver den gas på dansegulvet.


Internationale og nationale undersøgelser, viser, at parkinsonramte får det bedre fysisk, mentalt og socialt, når de danser regelmæssigt. Eksempelvis oplever de parkinsonramte forbedringer i forhold til stivhed, stabilitet, bevægelse i hænder samt ansigtsudtryk. Derudover giver dansen en række positive effekter på det sociale liv, sundhed, kropsfølelse, mobilitet og gør de parkinsonramte bedre i stand til at udføre hverdagsaktiviteter.


Men fremfor alt er dans med til at give masser af livsglæde, både til de parkinsonramte, de pårørende, men også alle andre. Derfor opfordrer vi alle i Arena Assens til at komme og danse med.


Fysioterapeut og underviser i Parkinson dans: ballroom fitness, Marianne Arfelt styrer dansen.Hør også dette:

Oplæg om livet med Parkinson -  kl 15.00:


Shaken not strirred!

Hvad gør man, når man er nyskilt, alene med 2 børn, har fuldtidsjob og engageret i frivillig arbejde, og i en alder af 41 år får diagnosen Parkinsons syndrom?


Hør Jette Günther Andersen, med humor, fortælle om hvordan livet med Parkinson har givet hende en masse udfordringer på godt og ondt, men også forståelsen for, hvor vigtigt det er at passe på krop og sjæl.


Vigtigheden i, altid at have et toilet i nærheden, træne 10 – 12 timer om ugen, grine hver dag og stadig kunne have stiletter på til fest. Men også ansvaret for eget liv og sundhed


Humor og motion er den bedste medicin!